pátek 28. srpna 2009

Moje hříšná potěcha



NÁSLEDUJÍCÍ PŘÍBĚH JE VYMYŠLENÝ A VEŠKERÁ PODOBNOST SE SKUTEČNÝMI OSOBAMI NEBO UDÁLOSTMI JE ČISTĚ NÁHODNÁ.


Autorádio vyřvávalo na plné pecky, když starší Fordka odbočila na dálnici. Dosud si motor pod kapotou tiše brumlal a přes hudbu ho nebylo skoro slyšet.

Tak si mě pořádně prohlídni, že se mi líbíš, tak ti to projde. Teď vidíš něco, co bys chtěl, tak proč plýtvat časem.

Vzpomínala, jak se před rokem potkali, jak mezi nimi přeskočila jiskra. Z náhodného setkání se vyvinul vášnivý vztah.

Fakt je mi jedno, že nejsi single, tak si spolu alespoň užijeme. To, že jsme to dali dohromady, to přeci nemusí nikdo vědět. Tak buď mou hříšnou potěchou.

Byl to úžasný vztah. Když byla s ním, cítila, že žije. A žít jí bavilo, když byla s ním. Dala mu všechno.

Že porušujeme pravidla? O tom nikomu neřekneme. Vím, že mi neřekneš ne a že nebudeš odporovat, až tě políbím.

Motor už nepříjemně řval a přehlučel i rádio, ze kterého se ozývaly slova nejnovějšího hitu jedné z nejúspěšnějších rockových zpěvaček současnosti. Bylo třeba přeřadit na vyšší stupeň. Auto na dálnici začalo zrychlovat.

Fakt je mi jedno, že nejsi single, tak si spolu alespoň užijeme. To, že jsme to dali dohromady, to přeci nemusí nikdo vědět. Tak buď mou hříšnou potěchou. Všechno se může změnit během chvíle, ale když jsme spolu, není tu nikdo další. Nemluvme už o tom, tak buď mou hříšnou potěchou.

Všechno se může během chvíle změnit. Co se to stalo, že se jejich vztah zhroutil jako domeček z karet? Proč musela potkat právě jeho?

Není nic lepšího, než tvůj úmysl mě zabít.

Auto se už řítilo po dálnici vražednou rychlostí. Byl pozdní letní večer a na dálnici jelo jenom tohle jediné auto, směrem pryč, ven z města. Vyšší rychlostní stupeň už nemělo, ale stále ještě mělo dost síly na to, aby mohlo zrychlovat.

A kdo ti vlastně řekl, že to takhle nemělo být?

Přes pláč a rozteklý make-up neviděla na cestu. Neviděla ani na tachometr. Bylo jí jedno, kolik jede. Věděla jenom jedno: musí zmizet. A to rychle. Ve zpětném zrcátku se odrážel blikající majáček dálniční hlídky. Všimli si policajti červené šmouhy na sněhobílém nátěru? Nesmí zastavit, jinak je se vším konec.

Fakt je mi jedno, že nejsi single, tak si spolu alespoň užijeme. To, že jsme to dali dohromady, to přeci nemusí nikdo vědět. Tak buď mou hříšnou potěchou.

Když teď zastaví, poldové určitě otevřou kufr a to, co tam najdou, se jim nebude líbit. Přišlápla pedál ještě níž k podlaze. Celý její život, vše co si budovala, vše, o čem snila, to vše bylo pryč. Už neměla co ztratit. Řítila se do zatáčky a ani jí nenapadlo sundat nohu z plynu, natož brzdit. Policajti už jí nestačili, jejich služební vůz jí zmizel z dohledu.

Všechno se může změnit během chvíle, ale když jsme spolu, není tu nikdo další.

Ze dne na den se změnil. Už to nebyl ten muž, se kterým cítila, že žije. Být vedle něj se pro ni stalo utrpením. Všechny jeho extempore snášela mlčky. Po tom, co se mu stalo, cítila, že na to má nárok. A tak se propadla z ráje do očistce. Její sestra v jeho náručí byla poslední kapkou do pomyslného poháru trpělivosti a nůž byl v tu chvíli na dosah ruky. Jako by ho tam někdo dal schválně.

Nemluvme už o tom, tak buď mou hříšnou potěchou.

Hudba dohrála. Zazněl předěl a začala reklama. Ničeho se v životě nelekla tolik, jako tohohle nového předělu. Ztratila kontrolu nad řízením. Za zatáčkou ji přivítalo tiché folkové blues.

V TEXTU JE POUŽIT HRUBÝ A AMATÉRSKÝ PŘEKLAD SLOV PÍSNĚ "GUILTY PLEASURE" z alba "BECCA - ALIVE"

Žádné komentáře:

Okomentovat

Ke každému komentu si nyní můžete napsat ještě jeden zdarma!!!