neděle 8. ledna 2012

Změna je život...

Jestli něco z hloubi duše nenávidím, pak jsou to právě změny. A možná pro to nenávidím i leden, měsíc, který se rok co rok nese ve znamení změn. Jízdní řády, DPH, ceny, zákony, daně, na co si vzpomenete, to se mění v lednu. A člověče, zvykej si. a až si zvykneš, tak to zase změníme. Nicméně, změna je život. A tak se lednová změna se nevyhne ani mému blogu.

Pokud jste sem během prosince zabloudili vícekrát, jistě jste si všimli, že určitá změna už proběhla. Prosinec proběhl, dalo by se říct, ve znamení změny vzheldu blogu. Co se vzhledu týče, plánuji další změny. Nový vzhled je snad elegentní, snad funkční, snad, snad snad...přesto s ním nejsem spokojená. Štve mě, a nevím co s tím. Snad by šlo se uchýlit k dynemickému zobrazení, které nabízí blogger, malinko ho upravit, a čtenáři, vyber si. Ale to znamenalo totálně předělat koncept blogu, a to se mi nechce. Takže budu dál zkoušet a hledat.

S konceptem  blogu souvisí další změna. Tenhle blog nebyl nikdy zamýšlený jako blog překladatelský. Vzhledem k tomuto faktu, se zde ale překlady dosti rozmohly. Vzhledem k tomu, že překladatelská skupina Sagrim, se kterou spolupracuji, přechází na jiný systém vydávání překladů, pozbývá uveřejňování překladových akrualizací smysl. Postupně tedy zmizí tyto příspěvky a linky na překlady. Stránka se seznamem překladů ovšem zatím zůstane zachována. Bude mi (i Vám) sloužit jako přibližný ediční plán a zároveň seznam, co už bylo přeloženo.  Pohrávám si s myšlenkou umístit do postranního sloupce "rychlé poznámky", kam bych eventuelně psala, aktuality nejen z překladu. Otázka je, jak moc je to nutné.

Poslední zatím plánovaná změna spočívá v přidání stránky "studium", která bude obsahovat odkazy na mé výpisky z knížek souvisejících s mým humanitním studiem. Jelikož tento blog nebyl založen za studijními účely, bude se opět jednat o variaci na seznam odkazů.

Zdá se, že problém se spamy odezněl, tudíž jsem se rozhodla vypnout captchu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Ke každému komentu si nyní můžete napsat ještě jeden zdarma!!!